Čokino oblak

Šifra izdelka: 101911300 EAN: 4000521009113
3,69 cena vključuje DDV
Teža:  485 g

Na zalogi

Vam ni všeč preveč čokolade, pa tudi ne premalo? Potem je Dr. Oetker Čokino oblak prava izbira za vas! Nežni čokoladni kosmiči v lahkem biskvitu poskrbijo za odličen videz in odličen čokoladni okus.

Biskvit je še posebej lahek in zračen ter se zaradi svoje edinstvene konsistence topi na jeziku. Lepo in sočno!

Čokino oblak – to je posebna mešanice za torte, katere biskvit odlikuje edinstvena puhasta konsistenca. Torta je zelo priljubljena in enostavna za pripravo, pripravi pa se samo s smetano in tremi jajci. Že priprava testa postane posebno doživetje, biskvit pa je lahek in zračen! V pečici se obroba torte lepo zapeče in na kuhinjski mizi postane prava paša za oči!

 

Sestavine:

Sladkor, PŠENIČNA MOKA, PŠENIČNI ŠKROB, 11% dražiranih čokoladnih kosmičev (sladkor, kakavova masa, kakav v prahu), glukozni sirup, sladkor v prahu, sredstva za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati, glukono-delta-lakton), emulgatorji (E 472b, 472a), JAJČNI BELJAK V PRAHU, POSNETO MLEKO V PRAHU sredstva za zgostitev (ksantan gumi, guar gumi), aroma.

 

Lahko vsebuje:

Lahko vsebuje: LEŠNIKE.

Navodila za pripravo:

1. Predpriprava: Model za peko namastite in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte. Poskusna kuhinja Dr. Oetker priporoča peko čokino oblačka v električni pečici. Električna pečica (zgornji/spodnji grelnik): pribl. 160 °C | Pečica na vroči zrak: pribl. 140 °C
2. Priprava testa: V mešalno posodo vsujte mešanico za peko. Dodajte smetano in jajca, vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji tri minute, da nastane gladko testo. Na koncu vmešajte čokoladne mrvice. Testo razporedite po modelu za peko in ga pogladite. Polovico dekorativnega sladkorja posujte po testu.
3. Peka: Model položite na rešetko v pečici. Položaj v pečici: spodnji; čas peke: pribl. 50-55 minut.

Po 50 minutah naredite test. Leseno palčko zapičite v sredino biskvita. Če je palčka suha in brez testa, potem je biskvit pečen. S pomočjo noža previdno odstranite rob modela za peko. Biskvit naj se ohladi na kuhiniski rešetki.

Prevrnite ga na kuhinjsko desko, obloženo s papirjem za peko, ali na krožnik in previdno odstranite papir za peko. Pladenj položite na biskvit in ga ponovno prevrnite. Pred postrežbo ga posujte s preostankom dekorativnega sladkorja.

Hranilne vrednosti:

Informacije o povprečni hranilni vrednosti
na 100g na kos = 62 g %**
Energijska vrednost 1663 kJ
393 kcal
953 kJ
227 kcal
11 %
Maščobe
-od tega nasičene maščobe
3,4 g
2,5 g
8,0 g
4,6 g
11 %
23%
Ogljikovi hidrati
-od tega sladkorji
84 g
52 g
34 g
21 g
13 %
23%
Prehranske vlaknine 1,9 g 0,7 g
Beljakovine 5,3 g 4,0 g 8 %
Sol 1,1 g 0,49 g 8 %

 

*pripravljen proizvod: 12 kosov (porcij), z dodatkom sladke smetane in 3 jajc
**priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/ 2000 kcal)

Uporaba:

Pakiranje vsebuje: 415 g mešanice za peko, 55 g čokoladnih mrvic, 15 g dekorativnega sladkorja. Potrebujete tudi: pekač (Ø 26 cm), papir za peko  in malo maščobe.
Potrebno dodati: 200 g sladke smetane, 3 jajca (velikost M).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.