Sestavine:
Sladkor, PŠENIČNA MOKA, PŠENIČNI ŠKROB, 8,1 % manjmasten kakav v prahu, 5,4 % čokolade (sladkor, kakavova masa, manjmasten kakav v prahu, kakavovo maslo, emulgator (lecitini)), glukozni sirup, sladkor v prahu, sredstva za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati, glukono delta lakton), emulgatorja (E 472b, E 472a), JAJČNI BELJAK V PRAHU, POSNETO MLEKO v prahu, sredstvo za zgostitev (ksantan gumi), aroma.
Lahko vsebuje:
Lahko vsebuje sledi LEŠNIKOV.
Navodila za pripravo:
1. Predpriprava: Model za peko namastite in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte. Poskusna kuhinja Dr. Oetker priporoča peko čokoladnega oblačka v električni pečici. Električna pečica (zgornji/spodnji grelnik): pribl. 160 °C | Pečica na vroči zrak: pribl. 140 °C
2. Priprava testa: V mešalno posodo vsujte mešanico za peko. Dodajte smetano in jajca, vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji tri minute, da nastane gladko testo. Testo razporedite po modelu za peko in ga pogladite. Polovico dekorativnega sladkorja posujte po testu.
3. Peka: Model položite na rešetko v pečici. Položaj v pečici: spodnji; čas peke: pribl. 50-55 minut.
Po 50 minutah naredite test. Leseno palčko zapičite v sredino biskvita. Če je palčka suha in brez testa, potem je biskvit pečen. S pomočjo noža previdno odstranite rob modela za peko. Biskvit naj se ohladi na kuhiniski rešetki.
Prevrnite ga na kuhinjsko desko, obloženo s papirjem za peko, ali na krožnik in previdno odstranite papir za peko. Pladenj položite na biskvit in ga ponovno prevrnite. Pred postrežbo ga posujte s preostankom dekorativnega sladkorja.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti |
|
na 100g |
na kos = 60 g |
%** |
Energijska vrednost |
1637 kJ
387 kcal |
905 kJ
216 kcal |
11 % |
Maščobe
-od tega nasičene maščobe |
4,1 g
3,0 g |
8,2 g
4,7 g |
12 %
24% |
Ogljikovi hidrati
-od tega sladkorji |
78 g
52 g |
30 g
20 g |
12 %
22% |
Prehranske vlaknine |
4,3 g |
1,6 g |
% |
Beljakovine |
6,8 g |
4,5 g |
9 % |
Sol |
1,2 g |
0,49 g |
8 % |
*pripravljen proizvod: 12 kosov (porcij), z dodatkom sladke smetane in 3 jajc
**priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/ 2000 kcal)
Uporaba:
Paket vsebuje: 440 g mešanice za peko, 15 g sladkorja v prahu. Potrebujete tudi: pekač (Ø 26 cm), papir za peko in malo maščobe.
Potrebno dodati: 200 g stepene smetane, 3 jajca (velikost M).
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.