Sestavine:
PŠENIČNA MOKA, sladkor, 22% kakavove maščobne glazure (sladkor, repično olje, manjmasten kakavov prah, palmina maščoba, MLEČNI SLADKOR, SLADKA SIROTKA V PRAHU, emulgator (lecitini)), glukozni sirup, PŠENIČNI ŠKOB, palmina maščoba, 1,5% manjmastnega kakavovega praha, dekstroza, pecilni prašek (sredstvi za vzhajanje: dinatrijev difosfat, natrijev hidrogenkarbonat, emulgator (E 472b), škrob, želatina, MLEČNE BELJAKOVINE, aroma (vsebuje MLEČNI SLADKOR).
Lahko vsebuje:
Lahko vsebuje: LEŠNIKE, JAJCE.
Navodila za pripravo:
1. Priprava: Namastite dno modela za peko. Pečico predhodno segreite. Električna pečica (zgornji/spodnji grelnik): pribl. 170 °C | Pečica na vroči zrak: pribl. 150 °C S cedilom dobro odcedite višnje. V mešalno posodo vsujte mešanico za peko. Dodajte 100 g masla, jajca in tri žlice mleka. Vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno tri minute, da nastane gladko testo. Polovico testa razporedite po modelu za peko in ga pogladite. Preostanek testa zmešajte z mešanico s kakavom in eno žlico mleka ter nastalo zmes porazdelite po svetlem testu. Po njem porazdelite višnje ter pri tem pustite ob robu približno 1 cm prostora. Model položite na rešetko v pečici. Položaj v pedici: spodnji | Čas peke: pribl. 40 minut. Odstranite rob modela za peko. Biskvit naj se na kuhinjski rešetki ohladi.
2. Nadev: Biskvit položite na pladenj za torto. V mešalno posodo dajte mešanico za nadev ter dodajte 100 g zelo mehkega masla (ne tekočega) in 125 ml hladnega mleka. Vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji tri minute, da nastane kremasta
zmes. Opomba: za zaščito pred škropljenjem lahko posodo prekrijete s kuhinjsko brisačko. Po biskvitu porazdelite kremo in jo pogladite. Sladico postavite v hladilnik.
3. Glazura: V posodi zavrite vodo, jo odstavite s štedilnika, vanjo položite vrečko z glazuro in jo pustite v vodi pet minut. Pustite, da se vrečka na kuhinjski krpi hladi 15 minut. Vrečko posušite, dobro pregnetite, prerežite ter glazuro s čopičem nanesite na oblogo. Z vilicami čez glazuro previdno potegnite valovit vzorec. Torto do postrežbe postavite v hladilnik.
NASVETI:
- Za razrez torte uporabite oster nož in ga občasno operite pod vročo vodo.
- Za torto v pekaču uporabite dve mečanici za peko, podvojite preostale sestavine in biskvit pecite 35 minut.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti |
|
na 100g |
na kos = 102g |
%** |
Energijska vrednost |
1431 kJ
343 kcal |
1460 kJ
349 kcal |
17 % |
Maščobe
-od tega nasičene maščobe |
20 g
12 g |
21 g
12 g |
30 %
60% |
Ogljikovi hidrati
-od tega sladkorji |
34 g
23 g |
34 g
23 g |
13 %
26% |
Prehranske vlaknine |
1,4 g |
1,4 g |
% |
Beljakovine |
5,3 g |
5,4 g |
11 % |
Sol |
0,36 g |
0,36 g |
6 % |
*pripravljen proizvod z dodatkom margarine in mleka (1,5 % m.m.)
**priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/ 2000 kcal)
Uporaba:
Paket vsebuje: 280 g mešanice za peko, 75 g mešanice za nadev, 15 g mešanice s kakavom, 110 g kakavove maščobne glazure.
Potrebujete: pekač (Ø 26 cm), malo maščobe, 1 kozarec višenj (odcejena teža 350 g), 200 g zelo mehkega masla, 2 jajci (velikost M), 175 ml hladnega mleka.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.