Sestavine:
Sladkor, želirno sredstvo (pektin), regulator kislosti (citronska kislina), konzervans (sorbinska kislina), konzervans (sorbinska kislina), palmovo olje.
Lahko vsebuje:
Zaradi mogočih sprememb v sestavinah prosimo, da vedno preverite podatke o alergenih na embalaži izdelka.
Navodila za pripravo:
Extra želirni sladkor 2: 1 za pripravo domačih marmelad in želejev: za 1000 g sadja ali 900 ml sadnega soka.
Priprava:
1. Očiščeno sadje po želji narežite ali nasekljajte in stehtajte.
2. Sadje dajte v velik lonec in zmešajte z Extra želirnim sladkorjem. Postavite na močan ogenj in nenehno mešajte do vretja. Kuhajte še 3 minute, mešajte.
3. Po potrebi odstranite peno in jo takoj prelijte v pripravljene kozarce. Zaprite z navojnim pokrovčkom, obrnite na glavo in pustite stati 5 minut.
Hranilne vrednosti:
|
na 100g |
v 1 porciji |
Energija |
730 kJ / 172 kcal |
kJ / kcal |
Maščobe |
0,3 g |
g |
Nasičene maščobe |
0,0 g |
g |
Ogljikovi hidrati |
40 g |
g |
Sladkor |
40 g |
g |
Beljakovine |
0,6 g |
g |
Sol |
0,05 g |
g |
Serviranje:
Nasveti
– Preden položite v kozarce, preizkusite gostoto marmelade: 1-2 žlici položite na hladen krožnik. Če ni dovolj čvrsta, vmešajte 5-10 g Dr. Oetker citronske kisline.
– Svojo najljubšo marmelado lahko pripravite tudi iz zamrznjenega sadja. Sadje stehtajte v zamrznjenem stanju, ko se stopi, pripravite sadno marmelado skupaj z odcejeno tekočino.
– Sestavine na recept se lahko čim podvojijo.
Shranjevanje:
Hraniti na suhem mestu.
Uporaba:
Mešanica citronske kisline in limone za pripravo bezgovega sirupa.