Extra želirni sladkor 2:1 500g

Šifra izdelka: 101730100 EAN: 4000521730000
2.29€ cena vključuje DDV
Teža:  500 kg Dimenzije:  4.9 × 8.5 × 12.7 cm

Na zalogi, rok dobave v 1-2 dneh

Z Dr. Oetker Želirnim sladkorjem Extra 2:1 lahko pripravite ekstra sadne in manj sladke džeme, marmelade in želeje. Za eno pakiranje Dr. Oetker Želirnega sladkorja Extra 2:1 (500g) potrebujete 1000 g sadja ali 900 ml sadnega soka. Za pripravo lahko uprabite kupljen sok ali nektar vseh sadnih okusov razen soka narejenega iz grozdja. Dr. Oetker Želirni sladkor Extra 2:1 vsebuje naravno sredstvo za želiranje pektin, ki se pridobiva iz jabolk in citrusov. Popolno razmerje sredstva za želiranje in sladkorja vam omogoča enostavno in hitro pripravo. Idealno za začetnike. Dr. Oetker Želirni sladkor Extra 2:1 garantirano jamči za uspeh sladke in pikantne ozimnice.

Vse dodatne nasvete, brošure in recepte si oglejte v Tematskem svetu Ozimnice.

Sestavine:

Sladkor, želirno sredstvo (pektin), regulator kislosti (citronska kislina), konzervans (sorbinska kislina), konzervans (sorbinska kislina), palmovo olje.

Lahko vsebuje:

Zaradi mogočih sprememb v sestavinah prosimo, da vedno preverite podatke o alergenih na embalaži izdelka.

Navodila za pripravo:

Extra želirni sladkor 2: 1 za pripravo domačih marmelad in želejev: za 1000 g sadja ali 900 ml sadnega soka.

Priprava:
1. Očiščeno sadje po želji narežite ali nasekljajte in stehtajte.
2. Sadje dajte v velik lonec in zmešajte z Extra želirnim sladkorjem. Postavite na močan ogenj in nenehno mešajte do vretja. Kuhajte še 3 minute, mešajte.
3. Po potrebi odstranite peno in jo takoj prelijte v pripravljene kozarce. Zaprite z navojnim pokrovčkom, obrnite na glavo in pustite stati 5 minut.

Hranilne vrednosti:

na 100g v 1 porciji
Energija 730 kJ / 172 kcal kJ / kcal
Maščobe 0,3 g g
Nasičene maščobe 0,0 g g
Ogljikovi hidrati 40 g g
Sladkor 40 g g
Beljakovine 0,6 g g
Sol 0,05 g g

Serviranje:

Nasveti
– Preden položite v kozarce, preizkusite gostoto marmelade: 1-2 žlici položite na hladen krožnik. Če ni dovolj čvrsta, vmešajte 5-10 g Dr. Oetker citronske kisline.
– Svojo najljubšo marmelado lahko pripravite tudi iz zamrznjenega sadja. Sadje stehtajte v zamrznjenem stanju, ko se stopi, pripravite sadno marmelado skupaj z odcejeno tekočino.
– Sestavine na recept se lahko čim podvojijo.

Shranjevanje:

Hraniti na suhem mestu.

Uporaba:

Mešanica citronske kisline in limone za pripravo bezgovega sirupa.