Gelfix 2:1 3x25g

Šifra izdelka: 170007088 EAN: 5997381370882
3,68 cena vključuje DDV
Teža:  25 g Dimenzije:  1 × 10,4 × 14 cm

Na zalogi

Z dr. Oetker Gelfixom 2:1 lahko pripravite posebej sadne in manj sladke džeme, marmelade in želeje. Za pripravo potrebujete približno dvakratno količino sadja oziroma sadnega soka glede na sladkor. Za pripravo želeja lahko uporabite kupljeni sok ali nektar, razen grozdnega soka. Več podatkov o pripravi boste našli na vrečki. Beli sladkor lahko zamenjate z rjavim, in tako bo vaša ozimnica dobila blago karameliziran okus.

Gelfix Classic 2:1 želirno sredstvo za vkuhavanje sadja – za 1250 g sadja in 500 g sladkorja.

NASVETI:
– Pri vkuhavanju breskev, uporabite 2 vrečki Gelfixa 2:1 glede na razmerje sadja in sladkorja.
– Sestavine za eno kuhanje se lahko maksimalno podvojijo.
– Za večjo čvrstost, v vročo tekočino primešajte 5 – 10 g Dr. Oetker citronske kisline.

 

Vse dodatne nasvete, brošure in recepte si oglejte v Tematskem svetu Ozimnice.

Sestavine:

Dekstroza, želirno sredstvo (pektini (E 440)), sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina (E 330)), konzervans (sorbinska kislina (E 200)).

Lahko vsebuje:

Zaradi mogočih sprememb v sestavinah prosimo, da vedno preverite podatke o alergenih na embalaži izdelka.

Navodila za pripravo:

1. Očiščeno sadje narežite na drobne koščke, stehtajte in stresite v velik lonec.

2. Gelfixu dodajte 2 žlici sladkorja, nato ga zmešajte s sadjem. Kuhajte na močnem ognju ob stalnem mešanju. Preden zavre, po želji spasirajte. Ko zavre, dodajte preostali sladkor in ob stalnem mešanju kuhajte še 3 minute.

3. Po potrebi odvzemite peno ter takoj vlijte v pripravljene kozarce. Kozarce zaprite z navojnimi pokrovčki, jih postavite obrnjene navzdol ter pustite v tem položaju 5 minut.

Hranilne vrednosti:

na 100g v 1 porciji
Energija kJ / kcal kJ / kcal
Maščobe g g
Nasičene maščobe g g
Ogljikovi hidrati g g
Sladkor g g
Beljakovine g g
Sol g g

Shranjevanje:

Hraniti na suhem mestu.

Uporaba:

Za 1250 g sadja in 500 g sladkorja.