Z Dr. Oetker Gelfixom 2:1 lahko pripravite posebej sadne in manj sladke džeme, marmelade in želeje. Za pripravo potrebujete približno dvakratno količino sadja oziroma sadnega soka glede na sladkor. Za pripravo želeja lahko uporabite kupljeni sok ali nektar, razen grozdnega soka. Več podatkov o pripravi boste našli na vrečki. Beli sladkor lahko zamenjate z rjavim, in tako bo vaša ozimnica dobila blago karameliziran okus.
Gelfix 2:1 želirno sredstvo za vkuhavanje sadja – za 1250 g sadja in 500 g sladkorja.
NASVETI:
– Pri vkuhavanju breskev, uporabite 2 vrečki Gelfixa 2:1 glede na razmerje sadja in sladkorja.
– Sestavine za eno kuhanje se lahko maksimalno podvojijo.
– Za večjo čvrstost, v vročo tekočino primešajte 5 – 10 g Dr. Oetker citronske kisline.
Vse dodatne nasvete, brošure in recepte si oglejte v Tematskem svetu Ozimnice.