Gelfix 3:1 25g

Šifra izdelka: 170007092 EAN: 5997381370929
1,59 cena vključuje DDV
Teža:  25 g Dimenzije:  1 × 10,5 × 14 cm

Na zalogi

Dovolj je da sadje le operete in sesekljate, daste v lonec, dodate Gelfix Super in kuhate samo 3 minute. Uporabite lahko sveže ali zamrznjeno sadje. Gelfix Super omogoča še večji prihranek sladkorja pri pripravi džemov in marmelad, saj na 1250 g sadja dodate samo 350 g sladkorja. Prav tako lahko namesto sladkorja uporabite tekoča sladila, zaradi česar je izdelek idealen tudi za sladkorne bolnike. Pomembno je samo, da upoštevate navodila proizvajalca sladila. Za najbolj sadne marmelade s še manj sladkorja!

Gelfix 3:1 želirno sredstvo za vkuhavanje sadja – za 1250 g sadja in 350 g sladkorja.

 

NASVETI:
– Pri vkuhavanju breskev, uporabite 2 vrečki Gelfixa 3:1 glede na razmerje sadja in sladkorja.
– Sestavine za eno kuhanje se lahko maksimalno podvojijo.
– Za večjo čvrstost, v vročo tekočino primešajte 5 – 10 g Dr. Oetker citronske kisline.

Vse dodatne nasvete, brošure in recepte si oglejte v Tematskem svetu Ozimnice.

Sestavine:

Fruktoza, želirno sredstvo (pektini (E 440)), sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina (E 330)), konzervans (sorbinska kislina (E 200)).

Lahko vsebuje:

Zaradi mogočih sprememb v sestavinah prosimo, da vedno preverite podatke o alergenih na embalaži izdelka.

Navodila za pripravo:

1. Očiščeno sadje narežite na drobne koščke, stehtajte in stresite v velik lonec. 

2. Gelfixu dodajte 2 žlici sladkorja, nato ga zmešajte s sadjem. Kuhajte na močnem ognju ob stalnem mešanju. Preden zavre, po želji spasirajte. Ko zavre, dodajte preostali sladkor in ob stalnem mešanju kuhajte še 3 minute. 

3. Po potrebi odvzemite peno ter takoj vlijte v pripravljene kozarce. Kozarce zaprite z navojnimi pokrovčki, jih postavite obrnjene navzdol ter pustite v tem položaju 5 minut. 

Shranjevanje:

Hraniti na suhem mestu.

Uporaba:

Za 1250 g sadja in 350 g sladkorja.