Dovolj je da sadje le operete in sesekljate, daste v lonec, dodate Gelfix Super in kuhate samo 3 minute. Uporabite lahko sveže ali zamrznjeno sadje. Gelfix Super omogoča še večji prihranek sladkorja pri pripravi džemov in marmelad, saj na 1250 g sadja dodate samo 350 g sladkorja. Prav tako lahko namesto sladkorja uporabite tekoča sladila, zaradi česar je izdelek idealen tudi za sladkorne bolnike. Pomembno je samo, da upoštevate navodila proizvajalca sladila. Za najbolj sadne marmelade s še manj sladkorja!
Gelfix 3:1 želirno sredstvo za vkuhavanje sadja – za 1250 g sadja in 350 g sladkorja.
NASVETI:
– Pri vkuhavanju breskev, uporabite 2 vrečki Gelfixa 3:1 glede na razmerje sadja in sladkorja.
– Sestavine za eno kuhanje se lahko maksimalno podvojijo.
– Za večjo čvrstost, v vročo tekočino primešajte 5 – 10 g Dr. Oetker citronske kisline.
Vse dodatne nasvete, brošure in recepte si oglejte v Tematskem svetu Ozimnice.