Kdo se lahko upre tej lahki in slastni klasiki? Z Dr. Oetker kremo za kremšnite lahko tudi neizkušeni sladokusci zlagajo kremne rezine kot naše babice. Krema je pripravljena brez kuhanja. Dovolj je, da jo zmešate le z 800 ml mleka. Kremo je potrebno takoj premazati na pečeno listnato testo in jo pokriti z drugo. Okusna vanilijeva krema v kombinaciji z listnatim pecivom nikogar ne bo pustila ravnodušnega.
Krema za kremšnite 230g
Na zalogi
Sestavine:
Sladkor, modificiran škrob, dekstroza, sredstvo za zgostitev (karagenan), stabilizatorja (difosfati, natrijev fosfat), arome (vsebuje MLEKO), barvilo (karoten).
Lahko vsebuje:
Lahko vsebuje sledi GLUTENA, JAJC in OREŠKE.
Navodila za pripravo:
1,1 l kreme za 9-12 kremnih rezin.
Dodati 800 ml hladnega mleka in 2 plasti pečenega listnatega testa.
1. Specite 2 plasti listnatega testa velikosti 20×25 cm (za debelejše kremne rezine) ali 25×30 cm (za tanjše kremne rezine).
2. V posodo za mešanje vlijte 800 ml mleka in dodajte prašek za pripravo kreme.
3. Maso najprej mešajte z električnim mešalnikom pri najnižji hitrosti, nato 3 minute pri najvišji hitrosti.
4. Kremo vlijte na listnato testo, poravnajte površino in robove ter jo prekrijte z drugo plastjo listnatega testa, ki ga prej narežete na kvadrate.
5. Pustite 3 ure v hladilniku, potresite s sladkorjem v prahu in narežite.
Dodatni nasvet: na kremo lahko nanesete stepeno sladko smetano ali “šlag peno’. Kremne rezine lahko okrasite s sladkorjem v prahu Dr. Oetker.
Hranilne vrednosti:
na 100g | v 1 porciji | |
---|---|---|
Energija | 1.616 kJ / 380 kcal | kJ / kcal |
Maščobe | 0,0 g | g |
Nasičene maščobe | 0,0 g | g |
Ogljikovi hidrati | 95 g | g |
Sladkor | 73 g | g |
Beljakovine | 0,0 g | g |
Sol | 0,93 g | g |
Serviranje:
Dodatni nasvet: na kremo lahko nanesete stepeno sladko smetano ali “šlag peno’. Kremne rezine lahko okrasite s sladkorjem v prahu dr. Oetker.
Shranjevanje:
Hraniti v suhem in hladnem prostoru.
Uporaba:
Dodati 800 ml hladnega mleka in 2 plasti pečenega listnatega testa.