Pripravite edinstveno poslastico v obliki krtine!
Pod drobljivo biskvitno kupolo se skriva okusna krema s čokoladnimi kosmiči in bananami. Pri Dr. Oetkerju so navodila za pripravo preprosta, uspeh pa zagotovljen. Presenetite ljubljene osebe s pripravo te posebne torte.
Sestavine:
Sestavine: sladkor, PŠENIČNA MOKA, 13 % dražirani čokoladni kosmiči (sladkor, kakavova masa, mani masten kakav v prahu, kakavovo maslo, emulgator (lecitini (SOJA)), glukozni sirup), PŠENIČNI ŠKROB, 3,4 % manj masten kakav v prahu, dekstroza, sredstvi za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati), želatina, modificirani škrob, emulgatorja (E475, E471), aroma, sredstvo za zgostitev (natrijeva karboksimetil celuloza).
Lahko vsebuje:
Lahko vsebuje JAJCA, MLEKO, LEŠNIKE.
Navodila za pripravo:
Pakiranje vsebuje: 275 g mešanice za biskvit, 160 g mešanice za nadev
Dodati je potrebno: 100 g margarine ali zmehčanega masla, 2 jajci (velikosti M), 75 ml (6 žlic) mleka, 3 banane, 500 – 600 g hladne stepene smetane, 100 ml hladne vode
1. Priprava testa: namastite dno tortnega modela. Segrejte pečico (Električna pečica: približno 170° C | Pečica na vroči zrak: približno 150° C). V posodo dajte mešanico za biskvit, margarino ali maslo, jajca in mleko. Z mešalnikom (z metlicami) na kratko mešajte najprej na najnižji, nato pa tri minute na najvišji hitrosti. Testo zlijte v model za torte premera 26 cm in ga po vrhu poravnajte.
2. Peka biskvita: model s testom postavite v pečico.
Nivo pečice: spodnja tretjina, čas peke: približno 30 minut
Ko je biskvit pečen, odstranite obod. Biskvit na rahlo dvignite z dna, vendar ga pustite v modelu, da se popolnoma ohiadi. Ohlajeno podlago nato prestavite na pladenj za torte. Z žlico 1 cm od roba izdolbite približno ½ cm biskvita. Grobo ga nadrobite v posodo.
3. Priprava nadeva in okrasitev torte: banane olupite, jih prepolovite po dolžini in jih z ravno stranjo navzdol položite na izdolbeno podlago. Nato stepite sladko smetano v čvrsto kremo. Mešanico za nadev in vodo mešajte z metlico za stepanje približno ½ minute, da dobite gladko zmes, v katero takoj postopoma vmešajte stepeno
smetano. Kremo iz stepene smetane naložite kot kupolo (krtino) vse do roba in jo posujte z nadrobljenim biskvitom (po potrebi malo pritisnite). Torto pustite stati v hladilniku približno dve uri.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti | |||
na 100g | na porcijo*= 140g | %** | |
Energijska vrednost | 1602 kJ 378 kcal |
1626 kJ 389 kcal |
19 % |
Maščobe -od tega nasičene maščobe |
3,8 g 2,6 g |
25 g 12 g |
36 % 60% |
Ogljikovi hidrati -od tega sladkorji |
79 g 50 g |
36 g 25 g |
14 % 28 % |
Beljakovine | 5,5 g | 4,9 g | 10 % |
Sol | 1,4 g | 0,62 g | 10 % |