Krtkova torta

Šifra izdelka: 101885000 EAN: 4000521885007
3,69 cena vključuje DDV
Teža:  320 g Dimenzije:  4,55 × 14,2 × 18 cm

Ni na zalogi

Pripravite edinstveno poslastico v obliki krtine!
Pod drobljivo biskvitno kupolo se skriva okusna krema s čokoladnimi kosmiči in bananami. Pri Dr. Oetkerju so navodila za pripravo preprosta, uspeh pa zagotovljen. Presenetite ljubljene osebe s pripravo te posebne torte.

Sestavine:

Sestavine: sladkor, PŠENIČNA MOKA, 13 % dražirani čokoladni kosmiči (sladkor, kakavova masa, mani masten kakav v prahu, kakavovo maslo, emulgator (lecitini (SOJA)), glukozni sirup), PŠENIČNI ŠKROB, 3,4 % manj masten kakav v prahu, dekstroza, sredstvi za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati), želatina, modificirani škrob, emulgatorja (E475, E471), aroma, sredstvo za zgostitev (natrijeva karboksimetil celuloza).

Lahko vsebuje:

Lahko vsebuje JAJCA, MLEKO, LEŠNIKE.

Navodila za pripravo:

Pakiranje vsebuje: 275 g mešanice za biskvit, 160 g mešanice za nadev

Dodati je potrebno: 100 g margarine ali zmehčanega masla, 2 jajci (velikosti M), 75 ml (6 žlic) mleka, 3 banane, 500 – 600 g hladne stepene smetane, 100 ml hladne vode

1. Priprava testa: namastite dno tortnega modela. Segrejte pečico (Električna pečica: približno 170° C | Pečica na vroči zrak: približno 150° C). V posodo dajte mešanico za biskvit, margarino ali maslo, jajca in mleko. Z mešalnikom (z metlicami) na kratko mešajte najprej na najnižji, nato pa tri minute na najvišji hitrosti. Testo zlijte v model za torte premera 26 cm in ga po vrhu poravnajte.

2. Peka biskvita: model s testom postavite v pečico.
Nivo pečice: spodnja tretjina, čas peke: približno 30 minut
Ko je biskvit pečen, odstranite obod. Biskvit na rahlo dvignite z dna, vendar ga pustite v modelu, da se popolnoma ohiadi. Ohlajeno podlago nato prestavite na pladenj za torte. Z žlico 1 cm od roba izdolbite približno ½ cm biskvita. Grobo ga nadrobite v posodo.

3. Priprava nadeva in okrasitev torte: banane olupite, jih prepolovite po dolžini in jih z ravno stranjo navzdol položite na izdolbeno podlago. Nato stepite sladko smetano v čvrsto kremo. Mešanico za nadev in vodo mešajte z metlico za stepanje približno ½ minute, da dobite gladko zmes, v katero takoj postopoma vmešajte stepeno
smetano. Kremo iz stepene smetane naložite kot kupolo (krtino) vse do roba in jo posujte z nadrobljenim biskvitom (po potrebi malo pritisnite). Torto pustite stati v hladilniku približno dve uri.

Hranilne vrednosti:

Informacije o povprečni hranilni vrednosti
na 100g na porcijo*= 140g %**
Energijska vrednost 1602 kJ
378 kcal
1626 kJ
389 kcal
19 %
Maščobe
-od tega nasičene maščobe
3,8 g
2,6 g
25 g
12 g
36 %
60%
Ogljikovi hidrati
-od tega sladkorji
79 g
50 g
36 g
25 g
14 %
28 %
Beljakovine 5,5 g 4,9 g 10 %
Sol 1,4 g 0,62 g 10 %