Sestavine:
Sladkor, 14% kakava v prahu z manj maščobe, dekstroza, posneto MLEKO v prahu, glukozni sirup, kokosovo olje, emulgator (estri mlečne kisline mono-in digliceridov maščobnih kislin), 2,7% čokolade v prahu (sladkor, kakavova masa, manj masten kakav v prahu, naravna aroma), sončnično olje, MLEČNE beljakovine (vsebujejo MLEČNI SLADKOR), gostila (guar gumi, karagenan), arome.
Lahko vsebuje:
Alergeni za ta izdelek:
GLUTEN in JAJCA.
Navodila za pripravo:
1. V posodo za mešanje vlijte 200 ml hladnega mleka in dodajte vsebino vrečke. Sestavine zmešajte z električnim mešalnikom (z metlicami) – najprej pri najmanjši, nato pa 3 minute pri največji hitrosti.
2. Zmes vlijte v plastično ali stekleno posodo in jo postavite v zamrzovalnik za 4 ure.
3. Sladoled vzemite iz zamrzovalnika 10 minut pred serviranjem. Z žlico za sladoled oblikujte kroglice in jih postrezite v desertnih kozarcih ali kornetih.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti |
|
na 100g |
V eni porciji |
% |
Energijska vrednost |
1792 kJ
426 kcal |
528 kJ
126 kcal |
6 % |
Maščobe
-od tega nasičene maščobe |
12 g
9,7 g |
3,7 g
2,8 g |
5 %
14% |
Ogljikovi hidrati
-od tega sladkorji |
67 g
62 g |
19 g
17 g |
7 %
19% |
Beljakovine |
8,2 g |
3,7 g |
7 % |
Sol |
0,31 g |
0,14 g |
2 % |
Serviranje:
Kreativna ideja:
Banano olupite, narežite in jo enakomerno razporedite v 4 skodelice za sladoled. Pripravljeno zmes dodajte banani in okrasite s sesekljanimi praženimi lešniki. Postavite v zamrzovalnik za najmanj 2 uri.
Nasvet:
Sladoled pripravite po navodilih, vendar namesto 200 ml hladnega mleka uporabite 100 ml hladnega mleka in 100 ml smetane za stepanje.
Shranjevanje:
Hraniti na suhem in hladnem.
Uporaba:
Za pripravo potrebujete 200 ml mleka (4 porcije).