Hitra in enostavna priprava sočnega biskvita v samo 10 minutah! Zmes zadostuje za 12 kosov torte, z nadevom in dekorji po vaši želji pa lahko biskvit spremenite v torto, ki je nihče ne bo mogel zavrniti. Lahko se pripravi tudi kot 20 sočnih muffinov. Brez umetnih barvil, arom in konzervansov. Brez palminega olja.
Mešanica za biskvit čokolada 310g
Na zalogi, rok dobave v 1-2 dneh
Sestavine:
Sladkor, PŠENIČNA moka, PŠENIČNI škrob, 4,8% manj masten kakav v prahu 4,8%, sredstvi za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati).
Lahko vsebuje:
Lahko vsebuje: JAJCA, MLEKO in OREŠKE.
Navodila za pripravo:
1. Pečico segrejte. Električna pečica: 180 ° C, pečica na vroč zrak: 160 ° C
2. V posodi zmešajte mešanico za biskvitno testo, jajca, olje in mleko. Mešajte (ročno ali z električnim mešalnikom pri srednji hitrosti) 2-3 minute, da nastane kremasta masa.
3. Masa nato enakomerno porazdelite v pripravljen model za torto ali modelčkih za muffine.
4. Pecite na srednji rešetki 20-25 minut ali dokler zobotrebec, s katerim ste prebodli biskvit ni čist. Če pripravljate muffine, jih pecite 18-20 minut.
5. Biskvita vzemite iz pečice in pustite v modelin 10-15 minut, da se shladita, reden ju zvrnete na rešeto za hlajenje.
Biskvita premažite in združite z bogato čokoladno kremo, s katero po želji dodatno okrasite tudi zgornji biskvit.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti | |||
na 100g | na 100g pripravljenega proizvoda | Priporočeni vnos za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal) % | |
Energijska vrednost | 1543 kJ 364 kcal |
1728 kJ 414 kcal |
21 % |
Maščobe -od tega nasičene maščobe |
1,1 g 0,5 g |
24 g 3,7 g |
34 % 19% |
Ogljikovi hidrati -od tega sladkorji |
81 g 44 g |
42 g 23 g |
16 % 26% |
Beljakovine | 5,9 g | 7,1 g | 14 % |
Sol | 1,2 g | 0,72 g | 12 % |
Shranjevanje:
Hraniti na suhem mestu in pri sobni temperaturi.
Uporaba:
Za torto potrebujete:
– 3 jajca (velikosti M)
– 120 ml sončničnega olja
– 70 ml mleka
Za okrasitev potrebujete:
– 1 zavitek čokoladne kreme
2 okrogla in namaščena modela za peko (premer 18cm), obložena s papirjem za peko, ali pekač za mafine in 20 modelčkov za mafine.