Z dodajanjem sadnega soka ali enostavno vode Dr. Oetker rdečemu prelivu za torte, nastane sijajen rdeč želirni preliv za vse vrste sadnih tort in peciv. Tako bo vsako sadje (še posebej jagode) na torti ostalo lepega in privlačnega videza. Preliv je enostaven za uporabo, vsakič uspe in je zelo čvrst za rezanje. Eno pakiranje je z dodanim sladkorjem primerno za 250 ml tekočine.
Preliv za torte rdeči 12g
Na zalogi
Sestavine:
Sladkor, želirni sredstvi (karagenan (E 407), kalijev klorid (E 508)), sredstvo za zgostitev (gumi iz zrn rožičevca (E 410)), maltodekstrin, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina ( E 330)), rastlinski koncentrati za obarvanje (korenčkov koncentrat, žafranikin koncentrat, koncentrat hibiskusa), stabilizator (kalijevi citrati (E 332)).
Lahko vsebuje:
Zaradi mogočih sprememb v sestavinah prosimo, da vedno preverite podatke o alergenih na embalaži izdelka.
Navodila za pripravo:
V posodi zmešamo vsebino vrečke z dvema jedilnima žlicama sladkorja in ob nenehnem mešanju postopoma dodamo 250 ml hladne vode. Namesto vode in sladkorja lahko uporabimo hladen sok ali tekočino iz kompota.
2. Pristavimo na štedilnik in mešamo do vrenja. Nato pustimo, da se nekaj minut ohlaja.
3. Ko začne tekočina želirati, jo od sredine navzven prelijemo po torti. Preliv se hitro strdi. Ko se ohladi, lahko torto razrežemo.
Če namesto vode uporabimo tekočino od mareličnega, breskovega ali slivovega kompota je potrebno dodati še 3 žlice tekočine. Višnjev sok je priporočljivo razredčiti z vodo v enakem razmerju.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti | |
100g | |
Energijska vrednost | 1436 kJ 339 kcal |
Ogljikovi hidrati -od tega sladkorji |
79 g 77 g |
Beljakovine | 0,1 g |
Sol | 0,51 g |
Shranjevanje:
Hraniti v suhem in hladnem prostoru.