Sestavine:
Koruzni škrob, pripravek za obarvanje (ekstrakt rdeče redkve), naravna aroma, maltodekstrin, sol, barvilo (karoteni).
Navodila za pripravo:
Priprava:
1. Od odmerjene količine mleka odvzemite 6 žlic mleka, dodajte prašek za puding in sladkor ter vsebino gladko zmešajte.
2. Preostalo mleko zavrite, odstavite z ognja in primešajte pripravljeno zmes.
3. Puding nato še 1-2 minuti kuhajte in ga ves čas mešajte.
Ko je puding kuhan, ga vlijte v skodelice, ki ste jih prej oplaknili s hladno vodo. Ko se puding ohladi, ga lahko po želji okrasite.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti |
|
na 100g |
Pripravljen proizvod 137g z dodatkom 500 ml mleka (1,5% m.m.) in 40g sladkorja |
Priporočeni vnos za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal) % |
Energijska vrednost |
1464 kJ
344 kcal |
563 kJ
133 kcal |
7 % |
Ogljikovi hidrati
-od tega sladkorji |
85 g
0,2 g |
25 g
16 g |
10 %
18% |
Beljakovine |
0,5 g |
4,3 g |
9 % |
Sol |
0,49 g |
0,21 g |
4 % |
Serviranje:
Ko je puding kuhan, ga vlijte v skodelice, ki ste jih prej oplaknili s hladno vodo. Ko se puding ohladi, ga lahko po želji okrasite.
Shranjevanje:
Hraniti na suhem mestu in pri sobni temperaturi.
Uporaba:
Za pripravo potrebujete 1 vrečko praška za puding, 500 ml mleka, 3-5 jedilnih žlic sladkorja (40g).