Sestavine:
Mešanica za krhko testo, 250 g
Sestavine: PŠENIČNA MOKA, sladkor, sredstvi za vzhajanje (E 450, E 500).
Lahko vsebuje: JAJCA, MLEKO, MANDLJE, LEŠNIKE, OREHE.
Rdeči fondant, 100 g
Sestavine: sladkor, glukozni sirup, maščoba (palmina), sredstvo za ohranjanje vlage (E 422), rastlinski pripravki za obarvanje (koncentrat žafranike in limone), emulgator (E 472c), sredstvi za zgostitev (E 413, E 466), naravna aroma, konzervans (E 202), barvilo (E 120), sredstvo za uravnavanje kislosti (E 330).
Lahko vsebuje: MANDLJE, LEŠNIKE, OREHE, PISTACIJE.
Sladkorna pisava z okusom čokolade, 19 g
Sestavine: sladkor, voda, manjmasten kakav v prahu 13 %, glukozni sirup, rastlinski olji (palmino, repičino), modificirani škrob (koruza, tapioka), emulgatorja (E 435, lecitini (sončnični)), sredstvo za uravnavanje kislosti (E 330), konzervans (E 202), naravna aroma, sredstvo za zgostitev (E 440).
Okrasne sladkorne oči, 10 g
Sestavine: dekstroza, koruzni škrob, dekstrin, emulgator (E 470b), sredstvi za glaziranje (E 904, E 903), sredstvo za zgostitev (E 414), aroma, barvilo (E 153),
Navodila za pripravo:
Za približno 25 piškotov, izdelanih s priloženim modelčkom za izrezovanje
Potrebujete:
60 g (zmehčanega) masla
1 jajce (velikosti M)
Električna pečica: 180 °C
Pečica na vroči zrak: 160 °C
Plinska pečica: 2 – 3
1. Priprava:
Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180 °C (pečica na vroči zrak: 160 °C).
2. Priprava testa:
Mešanico za testo stresite v posodo, dodajte zmehčano maslo in jajce. Vse skupaj mešajte z mešalnikom (z lopaticami) najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti, da dobite gladko testo.
3. Valjanje in izrezovanje:
Testo na rahlo pomokani delovni površini na tanko razvaljajte (na debelino približno 3 cm). Z modelčkom za piškote izrezite
motive ter jih zlagajte na pekač. S priloženim modelčkom za izrezovanje lahko izrežete možiclje in jelenčke ali pa kakšne
druge domiselne oblike po svoji želji.
4. Peka:
Pekač postavite v pečico. Položaj v pečici: sredina, čas peke: približno 12 minut. Piškote skupaj s papirjem za peko prestavite
na kuhinjsko mrežo in pustite, da se ohladijo.
5. Okrasitev: Ohlajene piškote okrasite z rdečim fondantom, sladkorno pisavo in očmi po predlogu na embalaži, ali pa po svojih željah.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti |
|
na 100g |
Pripravljen proizvod** 100 g |
% |
Energijska vrednost |
1569 kJ
370 kcal |
1778 kJ
423 kcal |
21 % |
Maščobe
-od tega nasičene maščobe |
2,3 g
0,9 g |
14 g
7,8 g |
20 %
39% |
Ogljikovi hidrati
-od tega sladkorji |
82 g
47 g |
67 g
39 g |
26 %
43% |
Prehranske vlaknine |
1,2 g |
1,0 g |
% |
Beljakovine |
5,3 g |
6,1 g |
12 % |
Sol |
0,54 g |
0,49 g |
8 % |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.