Sestavine:
Koruzni škrob, beli čokoladni ostružki (21 %) (sladkor, kakavovo maslo, polnomastno MLEKO v prahu, emulgator (lecitini), mleti vaniljevi stroki), arome, sol.
Lahko vsebuje GLUTEN, JAJCA in OREŠKE.
Lahko vsebuje:
Alergeni za ta izdelek:
Gluten, oreški in jajca.
Navodila za pripravo:
Podlaga:
Stopite margarino, dodajte mlete kekse in mešajte, da dobite homogeno zmes. Razporedite jo v model za torto (premera 23 ali 24 cm) in postavite v hladilnik.
Za kremo/kolač:
1. Vsebino vrečke zmešajte s 100 ml mleka in 80 g sladkorja.
2. Mleko (400 ml) zavrite.
3. Lonec odstavite z ognja in umešajte zmes (puding v prahu – sladkor – mleko).
4. Nato vse skupaj vrnite na štedilnik in med nenehnim mešanjem kuhajte še 2–3 minute.
5. Odstavite z ognja in pustite, da se pudingova zmes ohladi (ostati mora tekoča).
6. Kremni sir in preostalo mleko (50 ml) mešajte z električnim mešalnikom, da nastane penasta zmes.
7. Dodajte ji pudingovo zmes in vse skupaj mešajte z električnim mešalnikom pri nizki hitrosti, da nastane gosta krema.
8. Kremo vlijte na podlago iz keksov in poravnajte.
9. Torto postavite čez noč v hladilnik.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti |
|
na 100g |
Pripravljen proizvod 100g z dodatkom 800 ml mleka (1,5% m.m.) in 80g sladkorja |
Priporočeni vnos za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal) % |
Energijska vrednost |
1664 kJ
394 kcal |
460 kJ
109 kcal |
5 % |
Maščobe
-od tega nasičene maščobe |
8,2 g
5,5 g |
2,0 g
1,3 g |
3 %
7% |
Ogljikovi hidrati
-od tega sladkorji |
79 g
12 g |
20 g
14 g |
8 %
16% |
Beljakovine |
1,2 g |
3,1 g |
6 % |
Sol |
0,48 g |
0,15 g |
3 % |
Shranjevanje:
Hraniti v suhem in hladnem prostoru.
Uporaba:
Za pripravo potrebujete 1 vrečko praška za Special puding, 800 ml mleka, 80 g sladkorja.