Posebnih trenutkov si ne predstavljamo brez madžarice. Dr. Oetker Special puding za madžarico z okusom čokolade ponuja posebno bogato in penasto teksturo, ki je prilagojena za kremo za kolače, okusno sladico pa lahko pripravite v samo nekaj preprostih korakih.
RECEPT ZA MADŽARICO
Testo / oblati: 6 oblatov za madžarico (20×30 cm).
Čokoladna pudingova krema: 1 vrečka Special pudinga za madžarico (100 g), 100 g sladkorja, 1 l mleka.
Čokoladni obliv: 100 g čokolade, 80 g masla ali margarine, 2 žlici mleka (približno 30 ml).
PRIPRAVA
Za kremo / torto:
1. Vsebino vrečke zmešajte z 200 ml hladnega mleka in 100 g sladkorja.
2. Preostanek mleka (800 ml) zavrite.
3. Mleko odstavite iz ognja in počasi umešajte pudingovo zmes.
4. Zmes vrnite na ogenj in med nenehnim mešanjem kuhajte 2-3 minute.
5. Ko se pudingova krema malo ohladi (ostati mora tekoča), jo razdelite na enake dele v 5 manjših posodic.
6. Vsak oblat premažite s pudingovo kremo iz ene posodice. Na vrhu mora biti oblat.