Hitro in enostavno pripravite italijansko specialiteto. To najljubšo sladico lahko z Dr. Oetker zmesjo za tiramisu pripravite in v njej uživate kot kremasto sladico, s pomočjo piškotov in kakava pa lahko hitro pripravite Tiramisu sladico kot ste jo vajeni v restavracijah/ slaščičarnah. Zahvaljujoč vrhunskim sestavinam in navodilom, ki so opisane korak po korak, vsak lahko postane mojster italijanske kuhinje. Razvajajte sebe, svojo družino in goste s to specialno sladico. Pakiranje zadostuje za pripravo 8-10 sladic.
Sestavine:
Sladkor, posneto MLEKO v prahu, modificirani škrob, glukozni sirup, kokosovo olje, emulgator (E 472b), želatina, MLEČNE beljakovine (vsebuje LAKTOZO), MASKARPONE SIR 1,1%, aroma, sol, barvilo (karoteni), stabilizator (natrijevi fosfati).
Lahko vsebuje:
Lahko vsebuje: GLUTEN, JAJCA in SOJO.
Navodila za pripravo:
- Vsebino vrečke stresite v posodo za mešanje. Dodajte 350 ml hladnega mleka. Najprej premešajte z električnim mešalnikom pri najnižji hitrosti, nato 4 minute stepajte pri najvišji hitrosti.
- Zmešajte 200-300ml močne kave espresso, 1 veliko žlico ruma ali likerja Amaretto in 2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega sladkorja. Z mešanico prepojite polovico (125g) piškotov (ali eno biskvitno podlago), jih zložite v model velikosti 25x15cm ter prekrijte s polovico pripravljene kreme za tiramisu. Postopek ponovite z drugo polovico piškotov (ali z drugo biskvitno podlogo) ter s preostalo mešanico kave in kreme za tiramisu. Sladico postavite za 2-3 ure v hladilnik. Preden jo postrežete, posujte po vrhu kakav v prahu.
Hranilne vrednosti:
Informacije o povprečni hranilni vrednosti | |||
na 100g | na 100 g pripravljenega proizvoda z dodatkom 350 ml mleka (1,5 % m.m.) | Priporočeni vnos za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal) % | |
Energijska vrednost | 1905 kJ 452 kcal |
576 kJ 137 kcal |
7 % |
Maščobe -od tega nasičene maščobe |
14 g 13 g |
4,3 g 3,6 g |
6 % 18% |
Ogljikovi hidrati -od tega sladkorji |
71 g 51 g |
20 g 15 g |
8 % 17% |
Beljakovine | 10 g | 4,9 g | 10 % |
Sol | 0,57 g | 0,23 g | 4 % |
Serviranje:
Kremo tiramisu lahko postrežete kot desertno kremo. Kremo vlijemo v posodice željene oblike, pustimo pol ure v hladilniku in pred serviranjem potresemo s kakavom v prahu.
Shranjevanje:
Hraniti v hladnem in suhem prostoru.
Uporaba:
Pripravi se s 350 ml mleka.