Dr. Oetker vanilijev strok daje fin aromatičen okus in blago aromo prave burbonske vanilije v sladicah in tortah. Naš vaniljev strok je sad orhideje v obliki stroka, skrbno nabranega in konzerviranega v epruveti s pokrovom, ki ga je mogoče zatesniti, da najbolje ohrani aromo. Stroki vanilije se lahko uporabljajo tudi za aromatiziranje sladkornih sirupov, omak, krem in sladoleda.
Sestavine:
Vanilijev strok.
Navodila za pripravo:
Doziranje: Z enim vanilijevim strokom lahko aromatizirate 500 g moke ali 500 ml tekočine.
Uporaba: Strok prerežite po dolžini in ga dajte v pripravljeno tekočino, zavrite ter odstavite z ognja. Po 15 minutah vanilijev strok odstranite iz tekočine.
Želite bolj intenzivno aromo?
Z nožem izločite jedro in seme iz stroka ter ju dodajte tekočini. Če ne želite, da se semena vidijo, lahko v tekočini zavrete cel strok, odstavite z ognja in pustite stati 20 minut. Nato vanilijev strok vzamete iz tekočine.
Hranilne vrednosti:
na 100g | v 1 porciji | |
---|---|---|
Energija | kJ / kcal | kJ / kcal |
Maščobe | g | g |
Nasičene maščobe | g | g |
Ogljikovi hidrati | g | g |
Sladkor | g | g |
Beljakovine | g | g |
Sol | g | g |
Shranjevanje:
Hraniti na suhem in pri sobni temperaturi.