Dr. Oetkerjeva mleta Želatina je primerna za učvrščevanje kremastih tort in kolačev, krem iz želatinastih sladkih in slanih jedi. Obstajata dve možnosti priprave: vsebino vrečke zmešajte z 4 žlicami hladne tekočine in počakajte da se napoji. Zatem jo segrejte, da se mleta želatina popolnoma stopi. Pred nadaljno uporabo jo ohladite. Drugi način je, da počakate da se mleta želatina napoji in jo vmešate v 500 ml tople tekočine in mešate dokler se ta ne stopi.
Sestavine:
Želatina, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina (E 330)).
Lahko vsebuje:
Zaradi mogočih sprememb v sestavinah prosimo, da vedno preverite podatke o alergenih na embalaži izdelka.
Navodila za pripravo:
1. Želatino zmešamo v lončku s štirimi jedilnimi žlicami vode.
2. Mešanico pustimo 10 minut, da nabrekne.
3. Med segrevanjem želatino mešamo (ne sme zavreti), dokler se ne raztopi. Želatino uporabimo mlačno ali po receptu.
Hranilne vrednosti:
na 100g | v 1 porciji | |
---|---|---|
Energija | 1492 kJ / 351 kcal | kJ / kcal |
Maščobe | 0,5 g | g |
Nasičene maščobe | g | g |
Ogljikovi hidrati | g | g |
Sladkor | g | g |
Beljakovine | 84 g | g |
Sol | 0,36 g | g |
Shranjevanje:
Hraniti v suhem in hladnem prostoru.